Monday, July 30, 2012

Petua untuk baby yang sedu

Petua orang dulu-dulu...kalau budak kecik sedu tampal kapas basah kat dahi dia.Hilanglah sedu dia.Takpun beri dia minum air.Tapi kalau baby tu suapkanlah setitik dua air masak.



Itulah orang-dulu-dulu,penuh dengan petua-petua menakjubkan.

Saya balik berpuasa dan berbuka rumah mak sabtu baru ni,saya tak lupa peluk cium habis-habisan anak buah terbaru saya.Tu diaaa...geram betul dengan budak kecik tu.waktu petang saya tiba tu,punyalah payah nak kejutkan di biar dia buka mata.Adik saya cakap budak ni jaga jam 3 pagi.Esoknya waktu nak bersahur jam 4 pagi tu,saya tengok dia dah jaga.Eeee..geram betul saya.


 Tengok tu pejam mata lak budak ni..


 Ni baru lepas mandi ni...berjagalah sekejap sebab segar lepas mandi.


Anis pun tak lepas peluang pegang Naufal sepupu terbarunya.Anis 5 tahun Naufal 10 hari.


Macam-macam cara saya buat nak bagi mata di buka.he he he

Pesanan:bila tengok budak kecik,macam nak je lagi baby baru...he he he

32 comments:

  1. tgk baby mmg seronok,tp nak ada baby lg kena fikir dulu..hehe baru 2je tp dah mcm 10 org kat rumah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he 2 orang tapi dah riuh ye...saya ni kalau tambah lagi jadi 7 orang camne ribut taufanlah he he he

      Delete
  2. apa lg..msh blm terlmbt lg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti...nanti...tengah fikir dulu...he he he

      Delete
    2. Alamak... siang tidur, kul 3 pagi berjaga ke? Berdebar plak rasanya. Heheh.

      Delete
    3. biasa dah budak kecik Lyd...lain baby lain caranya...ada juga siang berjaga malam tido...

      Delete
  3. Kalau ada peluang mengapa tidak tambah aje. Kalau dah 40 barulah stop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik...ramai suh tambah lagi ni...kena bincang balik ni ngan suami he he he

      Delete
  4. betul tu letak tisu....
    lagi ramai lagi meriah kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak tisu atau kapas kan..
      yang ni tengah ramai pun dah kelam kabut...camne ni..

      Delete
  5. Replies
    1. bestkan cheqna...ni nak tunggu baby cheqna lah ni...

      Delete
  6. Myra selalu berangan nak ada baby sendiri tapi belum rezeki lagi setakat ni :)



    p/s: Kak, cheque nuffnang tu selalu 1 bulan la, tp kita kena tekan butang cashout ujung bln, klau tak akan dapat lebih dari sebulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe...jangan putus asa...peluk cium baby orang lain dulu..

      p/s:akak rasa akak tekan butang tu 7 hb lepas...lambatlah kan dapat..

      Delete
  7. saya pun suka sangat bau baby. rindu rasanya..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. as pun rindu baby baru juga...he he he

      Delete
  8. he he sukanye KA ngan bau2 baby ni!

    ReplyDelete
  9. xpnh taw lg petua tu....ala ank buah suma dah besar,xde baby dah dlm family..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lama lagi pegang baby sendiri...kena tau juga petua ni tau..he he he

      Delete
  10. waaa comelnye baby,ehem,2 petua tok baby kn..kalo ida guna petua 2 bhasil x? ngeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. petua tuk baby...mak baby sedu minum je air masak...he he he

      Delete
  11. comel..comel..sy pun geram tengok..:)

    ReplyDelete
  12. tu belum jadi montel lagi tu..kot tak lagi geram...

    ReplyDelete
  13. ehem comel..bila nak tambah pelaburan?..anak2 pun suka main dgn baby tu.. he2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum kot mama...anak2 ramai dah ni..

      Delete
  14. sy biasa letak tisu basah or kertas basah tempek kat dahi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kertas basah pun biasa gak tengok orang buat...

      Delete
  15. selalunya tempek tisu basah je... meh le main ngan kembar saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betul dah tu...kembar awak?...boleh je...

      Delete
  16. memang menjadikan..tp kalau org dewasa tak tahu laa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...orang dewasa minum je air he he he

      Delete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...