Thursday, July 19, 2012

Bordobar koncang dado den ha..

Adik yang masuk ward apolak...den yang golabah tak tontu arah...ni yang den goramkan ha...torkoluar lak bahaso nogori ayah den ni  ha..ado den cito pasal dio kek sini



Inilah situasi yang sedang saya hadapi.Adik saya telefon pagi tadi katanya dia dah masuk hospital air ketuban pecah.Saat ni dia sedang menunggu sakit nak bersalinlah tu.Jadi apa masalah dengan saya?he he he...entah saya pulak rasa berdebar,saat ini mulalah saya berbual dengan rakan-rakan bertanyakan pengalaman mereka.Sedangkan saya juga ada pengalaman tetapi tidak semua sama pengalamannya.

Ha...hari ni kucar-kacir pagi saya,dengan lambatnya masak sarapan,dengan lambatnya pakaikan anak baju sekolah serba serbi tak kena.Macamlah tak pernah menghadapi situasi itu.Lalu saya tertanya-tanya,adakah kerana titlenya sebagai adik bongsu saya maka saya menjadi segelabah ini...he he he...lebih-lebih lak kakak kau ni...

Apa pun semoga Allah permudahkan segala uruusan adik saya dan suaminya,semoga selamat bersalin.

Pesanan:Banyakkan berdoa,hanya amalan membaca ayat-ayat suci al-Quran memudahkan segalanya.Amin!


20 comments:

  1. Klu saya pun kompem rsa berderbar2..huhu..semoga Allah permudahkannya..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak-anak sibuk dah pilih jantina...he he he..Amin!semoga mudah semuanya..

      Delete
  2. Untung jadi anak bongsu ni, kan... hehe...

    Moga semuanya selamat la yaa... Amin...

    ReplyDelete
  3. mesti akak pon takot..akak kan akak hehe..

    ReplyDelete
  4. maunya tak gelabah. orang tersayang masuk sepital.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu lak rasa...sebab terlebih2 ni...

      Delete
  5. dlm situasi ni semua gelabah umii...semoga semua selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samakan situasinya..sama juga perasaannya kan..

      Delete
  6. Kita gelabah bkn apa sbnrnya kak, sbb dok terimbau kembali saat2 kita dalam labour room tu sama..:p

    Apa2pun moga Allah mempermudahkan urusan adik bongsu akak itu..ameeen..nnt tepek pic baby eh kak..mesti somellll!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..dok bayangkan jugak saat2 tu..ish..camne lah adik saya nak hadapi tu ye..tahan ke tak..

      nanti dah kuar kita share pic baby tu eh..

      Delete
  7. hehehee... akak berdebar sebab sayangkan adik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape tak sayang adikkan...sayang dkna..darah daging satu mak satu bapak tu...he he he

      Delete
  8. waa...neves! harap2 semua selamat la k..insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. debar tak hilang lagi nih...he he he

      Delete
  9. nerves, tak sabor nak tengok baby....

    ReplyDelete
  10. perasaan seorang kakak..hee..semoga semuanya selamat eyh kak..

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...