Monday, July 16, 2012

Ada kenangan di Jepun..Bahagian 5-Densha,densha,densha 1

sambungan Bahagian 5

Keretapi juga dikenali sebagai densha di Jepun memang salah satu pengangkutan utama untuk ke sesuatu desitinasi.Saya pun hari-hari naik densha di sana.Tak pernah sesat lagi.

Cuma teringat peristiwa saya hampir pitam,sampai satu destinasi saya keluar densha beli air dan duduk berehat sebentar.Kemudian naik densha seterusnya,sebab densha kat sana diorang pusing satu bulatan,tapi masih destinasi yang sama.Tak perlu turun beli tiket lain.


Pemandangan di platform densha.

Dalam densha









Bermacam-macam jenis densha yang terdapat di Jepun.Hampir semua saya dah naiki rasanya.Dari slow hingga selaju-laju densha yang dipanggil shinkansenMacam-macam warna yang membezakan tuan syarikat densha tersebut dan lokasi densha tersebut.

Saya banyak menghabiskan masa di Tokyo (東京).Naik Japan Railways (JR)line warna hijau.
Masih ada lagi gambar untuk dikongsi...tunggu...

bersambung

Pesanan: Densha di Jepun yang sangat padat waktu pagi dan petang....

17 comments:

  1. wah nostalgia betul gambar2 ni yek

    ReplyDelete
  2. Zaman dulu lagi dah ada shinkansen. Hebat Jepun. :) Sorry lama tak jengah blog ni. Baru je online. :)

    ReplyDelete
  3. ehem mama belum sampai jepun lagi..teringin kesana..

    ReplyDelete
  4. Bestnyaa dpt gi jepun lagik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dapat g time muda2 dulu...

      Delete
  5. terigin ke sana.. kenangankan semua tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada rezeki bolehlah...memang kenangan terindah ni..

      Delete
  6. bestnya....antara negara yg munna teringin nak pergi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. negara yang bersih pada pendapat akak..

      Delete
  7. sweetnya gambar masa ni..nampak remaja sangat..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha remaja sangat tu...

      Delete
    2. seronoknye dpt gi jepun kan?LM nak sgt gi jepun.org kata sana bersih.

      Delete
  8. kak seronoknyeee saya baca ...dapat pi jepun..aikss kan best kalau dulu sy blajo rajin2..leh gak pi jipun hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronokkan..belajar rajin2 dapat g mana2 pun okeykan..

      Delete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...