Tuesday, March 12, 2013

Bila masa pengasuh berehat?


Tajuk macam best je kan..Ye lah mak ayah hantar anak-anak ke pengasuh,tak perlu banyak berfikir dah.Tiba masa rehat,pergi makan kan.Lepas tu bolehlah berehat sekejap.

Saya?Bila masa saya berehat? Masa kesemuanya tidur,dapatlah saya lelapkan mata sekejap.Ni kadang-kadang je dapat tidur sekali tau.Sebab bukan semua tidur serentak.waktu ni dalam pukul 10 pagi gitu.Dah puas main sejak pagi mak ayah diorang hantar,masing-masing pun jadi kuyu balik.Mengantuk dan letih lah tu.

Saya pun tumpang sekaki lelap mata.Saya pun pagi-pagi dah bangun tau.Kadang-kadang rasa mengantuk jugak.Masa bila saya update entry.Kebanyakan entry saya,semua saya buat awal dan set masa dan tarikh.Cuma bila ada masa pagi tu saya buat juga entry baru.Jadi biasanya saya blogwalking lah pagi dan petang.Malam saya dah masuk bilik awal.hehehehe....letihlah...Tak sempat nak tengok TV pun.

Okaylah.

Pesanan: Sekarang cuaca panas kan.Kesian kat anak-anak jagaan saya selalu berpeluh.

20 comments:

  1. hehehe sempat juga dtg blog KA ye

    ReplyDelete
  2. time inilah..rehat untuk kita pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengasuh kena rehat juga...nanti tak bertenaga...hehehe

      Delete
  3. tu la kan time anak2 tdur la time kiter berehatkan...saya kalo time cuti gitula...kalo terlelapp jer dierang kacau nak mintak macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya bagi saya kalau dapat terlelap sekejap tanpa gangguan okay dah...kalau diganggu tak puas rasanya...

      Delete
  4. Salam kenal... terima kasih dtg blog saya... bila anak-anak tidur rasa aman sikit ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga...saya sering jenguk blog Aiyang...
      memang rasa aman sangat bila semua tidur...lagi-lagi kalau serentak..

      Delete
  5. Salam,
    Betullah...kadang2 tu terfikir juga bila la masa Ummi nak update blog dgn blogwalking lagi... Saya kagum betul dgn penjadualan dan penggunaan masa Ummi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun bukan rajin sangat nak update selalu,kalau tiada isu..takde idea...saya berhenti sekejap...betul jadual untuk diri sendiri penting juga..

      Delete
  6. assalamualaikum ... ingat anak buah saya cerita masa dia kerja kat taska ... bila semua baby tido , aku pun tido lah sekali ... itu jer la masa nak rehat sebenarnya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..
      kat taska ada ramai pembantu mungkin tiada masalah kalau bergilir jaga kan..

      Delete
  7. aah sekarang musim panas kan..anak saya pun merengek je

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah...kipas dah pasang paling laju dah..

      Delete
  8. Tahniah ummi, saya ni jaga budak2 kat sekokah, kdg mengantuk juga, hee. Dah nama manusia, kurang tidur, kurang rehat..bukan robotkan. Ada masa free, mesti kena lelap juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejap pun jadilah...pernah saya hampir sejam tertidur,mujur anak2 pun tidur sekali

      Delete
  9. btol.panas sgt skarang ni. mmg berpeluh2 jugak la.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...