Tuesday, December 11, 2012

Lengang je klinik cuti sekolah ni


Nak kan perkhidmatan terbaik.Pergilah ke klinik-klinik kerajaan berdekatan anda.Tapi pergi waktu cuti sekolahlah.Waktu ni nak tengok orang sakit boleh dikira dengan jari.

Kenapa ye?Cuti sekolah sakit pun cuti juga ye.Begitulah yang terjadi di klinik berdekatan rumah saya.Kalau hari bukan cuti sekolah datang jam 4.30 petang,hmmm lama lah nak boleh dirawat.Ramai sebelah petang.

Bila cuti sekolah ni,kalau nak datang 5 minit sebelum klinik tutup,tetap dilayan.Kelasss ko jah!

Agaknya ramai yang ke klinik kerajaan pelajar-pelajar sekolah dan kakitangan sekolah kot...ye lah free percuma tak kena bayar.Saya sendiri bukan tak biasa pergi time bukan cuti sekolah,biasanya orang tak ramai pun perkhidmatannya lambat juga.Ntah apa yang syok dibualkan oleh pekerja di kaunter pun saya tak tahu.Kalau orang ramai lagilah lambat.

Ni pemandangan biasa cuti sekolah,saya tengok sampaikan MA pulak keluar bilik cari pesakit.Sebab bila panggil nombor tak masuk-masuk lagi.Perkhidmatan terbaik tu kan.

Sebab tu saya tengok ramai lebih rela ke klinik berbayar demi tidak mahu menunggu lama.

Pesanan:Saya tak tuju kepada semua klinik kerajaan tau,hanya sebahagian je perkhidmatannya teruk.

26 comments:

  1. aha tak tepikir plak..saya baru balik dari klinik...pon lengang jugakk..kan bes taip kali cek camni hehe

    ReplyDelete
  2. assalam..cuti sekolah ni kurang tension kot..sbb tu tak ramai yg sakit..he2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walkmsalm...tu lah mama...buka sekolah ni penuh baliklah..

      Delete
  3. saya biasa g HKL..so far servis terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay lah tu kan chekgu...mujur servis terbaik..susah nak jumpa chekgu...

      Delete
  4. klinik kat rumah sy sentiasa ade orang..sde kososng camtu...untung le dapat service cpt kan//

    ReplyDelete
    Replies
    1. time cuti sekolah je kosong...mungkin ramai yang balik kg...

      Delete
  5. eh ehhh, kak ida dah tukar header baru laaaa.
    nadia baru perasan. cantikkkk! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...baru perasan ke..hehehe...header buat sendiri...tq...nanti nak tukar lagi...hik hik hik

      Delete
  6. kunjungan balas ke blog ida..
    guling2 tak masuk url. so Ayu taip dlm google.. harap2 inilah blogger y tadi btandang ke blog ayu...

    salam psahabatan...
    khamis lepas hantar en zalie. alahai.. mmg tamo kongsi kalau boleh... pakal jerlah dr private kn transfer ke kerajaan. tu y 3tahun melekat xsudah..

    bosan gak sbb masa byk dihabiskan kesitu. tapi.. tamolah if ada blaku apa2 mendatang kn kaw2 lazer dr bibir nurse2 kat situ. heehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekejut saya menerima kunjungan Ayu...maklumlah blog awak ramai pengunjungnya...takut2 tak sempat terjah je..

      salam kenaljuga ye..
      terimalah seadanya perkhidmatan mereka demi kesihatan keluarga kita kan...hehehe

      Delete
  7. balas ziarah kat sini.. wee.... sonok la kalau dilayan dgn cepat.. Zam pernah dekat sejam baru dilayan.. dah lah kes serius masa tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi singgah....

      kalau orang tak ramai dapatlah servis baik sikit...

      Delete
  8. Owhh masa cuti skolah klinik pun lengang ye :)
    Kepelikan disitu dan mungkin benar seperti andaian akak tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lengang seperti lengangnya sekolah..hehehe
      mungkin orang tempatan tak ramai,ramai orang luar..sebab kawasan kampungkot...

      Delete
  9. Dah lama tak pergi klinik gomen kat sini... ehehh..

    ReplyDelete

  10. selalunya akak pergi kat klinik swasta jer...dah lama tak pergi klinik krjaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak MP pun kena pergi gak sekali...banyak dah berubah..baiklah sikit...

      Delete
  11. salam singgah di musim cuti sekolah ni

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...