Friday, August 03, 2012

Puding Roti


Resepi Puding Roti:

4 keping roti
1 tin susu cair
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
sedikit kismis

Cara-caranya:

1.Masukkan telur,gula dan esen vanila,kacau sebati.

2.Masukkan susu cair,kacau lagi hingga sebati.

3.Sapukan butter pada roti dan potong kecil,disusun dalam loyang.

4.Tuangkan adunan atas susunan roti dan tabur kismis.

5.Kukus api sederhana 20-25 minit.

Selepas dikukus sejukkan dalam peti.

Nota:saya dah lupa siapa empunya resepi ni,jika tahu beritahulah saya ye,sebab saya salin-salin je semua resepi dalam buku resepi.Maaf ye
.
Pesanan: Saya punya nipis sebab loyang saya besar,kalau loyang kecil mungkin dapat tebal sedikit.

28 comments:

  1. Sayer pun baru lepad buat bphari yg lepas. Kismis takde ganti dgn kurma..hehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. manis sikitlah...banyak rasa susu lak..he he he

      Delete
  3. sedapnya puding roti......
    memang nanti nak cuba.....

    ReplyDelete
  4. saya tak suka puding, tapi suka je memasak.. ehheh =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak je ..nanti ada lah tukang makannya..he he he

      Delete
  5. penuh dah, resepi yang KA nak kena cuba ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba jangan tak cuba..tak cuba tak tahu..saya pertama kali buat ni..

      Delete
  6. saya pulak ambik resepi ni salin dalam buku masak saya, boleh ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je...cuma saya tak tahu empunya asal resepi ni..

      Delete
  7. Roti tu nak sapu butter pada 2-2 muka surat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha.. sapu 2-2 muka surat...muka surat???he he he

      Delete
  8. kalau ema pergi hotel..puding roti ni yg ema cari..ema makan gitu jer..tak siram dia punya vanila sos tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sos dia kan..saya nak google carilah..

      Delete
  9. resepi ni nmpk simple...kalau rajin blh mcuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mudah sangat..elok sangat kalau roti gebu besar tu..

      Delete
  10. klau ade mase bole gk cuba ni..

    ReplyDelete
  11. masuk ni dh 3 kali kot sy baca blog kawan-kawan yg buat puding roti..alahai sy teringinnya nk makan..huwaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah,,,saya pun asyik tengok blog buat puding roti ni..banyak versi rupanya..

      Delete
  12. senangnya puding roti nie.nak buat tapi sy tak suka sgt makan.tmabah2 bulan posa mmg tak lakulah..

    ReplyDelete
  13. blh try ni... haah, byk versi. adik sy pernah wat tp tatau versi mane..
    kakak bertuah ni tlg perabes je.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak cuba juga versi lain..kot2 lagi sedap

      Delete
  14. Plsvisit modernlassecstasy.blogspot.com for beauty tips...tq

    ReplyDelete
  15. nak try la buat guna resepi ni.nampak simple je

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...