Friday, August 10, 2012

Bazar Ramadan lagi....

Suasana bazar ramadan di luar perkarangan Stadium Sultan Mohammed ke IV,kota Bharu,Kelantan. Macam-macam jenis makanan dijual,tak lupa juga kuih-kuih tradisonal orang Kelantan.

Jom terjah!










Pesanan:Harga pun boleh tahan juga...saya lebih suka beli juadah di kampung-kampung je,murah sikit.Sedap dah gerenti.

32 comments:

  1. Macam2 ada..
    Bila tengok sure meleleh dan rasa nak membeli semua sekali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan bawa duit banyak kalau g bazar ramadan...he he he

      Delete
    2. Hheee, betul tu, tapi kalau tak bawak duit dok geram je tengok, esok sure p pulak beli..heheee

      Delete
  2. linda suke gi bazar kat kmpung, lg terasa meriah n rambang mata, hrga pon murah. Tetibe rase teringin nak makan satar tgok gmbar yg last tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. harag murah sikit kan linda..kalau g bazar ramadan kampung2 ni...satar tu memang akak suka sangat

      Delete
  3. Betullah... kakak pun suka kuih-muih-makakan buatan org kampung tak tahulah mungkin sebab kakak org kampung agaknya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kampung buat memang sedap..lagi2 orang2 lama kak..

      Delete
  4. Sepanjang Ramdhan ni baru dua kali je jengan bazaar Ramadhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bila lauk dah habis baru g bazar ramadan...

      Delete
  5. dkna entah sempat ke tidak pergi bazar ramadhan kat klate nie..paling kampung pon dah penghujung posa..

    ReplyDelete
  6. jarang beli juadah kat bazar ramadhan...
    betul 2 beli kat kg murah, sedap pun sedappp.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulkan buatan orang kg juga yang sedap..

      Delete
  7. ala rindu pulak KA nak makan satar tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagicari jangan tak cari...hehehe

      Delete
  8. tak laratnya akak kalau nak g bazar skang ni..penuh orang..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah tu chekgu..lagi2 orang gomen baru dapat bonus...lagi sesak...

      Delete
  9. sedapnya satar tu..dah lama tak makan..kadang2 tak suka juga gi bazar ramadhan ni, penat nak bersesak dengan orang ramai.makanan plak belum tentu sedap,ada juga yang jual makanan dah nak basi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pilih2 juga gerai...lauk pun kena tengok betul2..kalau ada gaya nak berbuih tu jangan beli...

      Delete
  10. Alhamdulillah, Abe dah singgah & pollow sini dah dari www.queachmad.com... Jangan lupa singgah lagi ye ke Blog Abe :)

    Terima kasih, Jasamu Dikenang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah...sampai juga Abe kat sini..terima kasih ye sudi berkunjung di blog saya ni...jasamu pun dikenang...he he he

      Delete
  11. wah meriahnyer...sempat tue umi tangkap gambar sambil beli juadah..

    ReplyDelete
  12. ala dahler semenjakni teringat2 nak ke kelantan.. tiba2 keluar gambar makanan kelantan ayang akak rindui...
    dah lama tak ke kelantan... 7 tahun dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ui...lama tu...kena g lah..Kelantan dah banyak berubah..

      Delete
  13. Saya penah pegi bazar ramadhan ni. Heheh. padahal sekali je. Tupun nak kecoh. Dah balik kampung ke ummi arissa ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha....g sekali terkenang2...saya belum balik kg lagi

      Delete
  14. Murah! Satar tu 4 singgit ye? Dah bertahun x jejak param. Handmade lg sedap kot. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah...tapi saya suka satar kat kuantan...sedap sangat

      Delete
  15. murahnya satar tu.... kat temerloh ni 3 RM2

    ReplyDelete
  16. bila ramadhan berlalu segalanya menjadi kenangan.. tunggu tahun depan pula andai masih diberi ruang waktu..

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...