Wednesday, October 17, 2012

Wajah saya di majalah mana ni?


Pernah terfikir suatu hari nanti wajah anda akan menghiasai muka hadapan sebuah majalah?hmmm..berangan je lah dulu,mana tahu jadi kenyataankan.

Saya pun pernah  berangan yang wajah saya berada di muka hadapan sebuah majalah wanita. Tapi angan-angan mungkin akan menjadi kenyataan cuma tak pasti satu hari nanti atau tidak akan terjadi he he he....

Sekarang ni zaman semakin canggih,dah ramai yang celik IT,jadi applikasi-aplikasi berlambak-lambak kat internet,pilih je,bolehlah nanti korang buat majalah sendiri,kad kawin sendiri apa-apa je lah yang terlintas di hati.Kali ni,saya cuba membuang masa saya membikin majalah sendiri.Konon-konon saya lah wanita waja itu...he he he...Majalah Waja....edisi ummiarissa

Pemandangan tu saya ambil sewaktu berada di Pulau Pinang tidak lama dulu.He he he seronok juga kan bila setiap majalah yang ada wajah saya laris dijual...ha ha ha...berangan tak sudah ummiarissa ni...

Apa yang dikorbankan oleh ummiarissa dalam cerita di majalah tu.Ha ni lah yang nak cerita ni.Hampir 10 hari suami 'out station' ke Perak,jadi saya lah menjadi ibu dan bapa dalam tempoh masa tersebut.Saya mengambil alih kerja suami yang menghantar anak pagi-pagi ke sekolah.Pada masa yang sama saya seperti biasa menyediakan sarapan,bermakna saya bangun sangat awal seawal jam 4 pagi.Pukul 6 pagi selesai Subuh,menghantar anak ke sekolah,patah balik jam 6.45 sampai rumah balik.

Waktu jam 6 pagi jalan sunyi dan gelap,saya bawa si kecil 2 tahun meneman saya di dalam kereta.Nanti balik taklah sorang-sorang kan.Kalau dia sedang tidur saya angkut juga,biar dia sambung tidur dalam kereta.Waktu pagi ni kebanyakan lori-lori banyak dijalanan.Tapi takde masalah,jalan lengang boleh je potong lori-lori tu,tak yah beratur pun.

Begitulah sehari-hari bila ketiadaan suami disisi,inilah pengorbanan seorang isteri.Cheh...he he he..

Begitulah cerita saya.Tamat.

Pesanan:Terima kasih pada yang sudi lagi singgah sini walaupun saya bercuti 10 hari...tq..tq..nanti saya lawat.

17 comments:

  1. Kakak salute, memang wajalah tu. Kalau tak tak sanggup harunginya betul tak. Tak kisahlah majalah buat sendiri ke apa. Kakak tumpang seronok melihatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha kak...kita ni memang kena jadi wanita waja kak..kalau tak lemah kita kak..he heh

      Delete
  2. Nti ada rezki blhla masuk...doakan ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin!mana nak tahu kan....rezeki ada di mana-mana...

      Delete
  3. Hi, memang teringin gak masuk majalah.. Kena lah waja kan? Ibu sanggup harungi segala...

    Pernah la buat majalh sendiri masa kawen dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai...masuk majalah ciptaan sendiri je lah saya ni...berangan tak sudah...he he he

      Delete
  4. tak apa akak, berangan pon kalau ada rezeki mesti masuk majalah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak masuk beli tau majalah tu...he he he

      Delete
  5. peluang msk majalah bkn semua org dapat........
    rezeki namanya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he...kalau lah betul kan...glamer seketika...he he he

      Delete
  6. insyaAllah satu hari nnti mana tua ade rezki kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah...rezeki berniaga ke kan..

      Delete
  7. Takpe, tak dpt masuk majalah betul2, dpt masuk majalah tipu2 pun boleh. Kiranya blog ni pun majalah Ummiarissa la kan. Majalah keluar 2 kali sebulan. Kita yang update blog ni macam2 benda kita cerita, update tiap2 hari. Kalo kumpul2 boleh jugak penuh info untuk sebulan ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu...kira ni majalah tak berbayarkan...he he he

      Delete
  8. hmmmm memang lah selalu berangan... hehehe sekali sekala apa salahnya. hmmm ida take ya masa husben outstation tu. hati2 bawa keta di jalan raya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitulah mia..berangan ni ada baik ada tak baik jugakan...suami dah balik pun semalam baru sampai...

      Delete
  9. amboihh kemain masuk majalah hehe...yelahh..mana tau satu hati nanti tup tup akak masuk majalah..glammm gituuu

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...