Wednesday, May 18, 2011

Petua:Menajamkan Bilah Pengisar

Sila kongsi bersama-sama:

Bagaimana untuk menajamkan bilah pengisar?Cara-caranya adalah, Air batu ketul dipecah kecil-kecil.Masukkan dalam pengisar.Kisar seperti biasa.Biar sampai hancur.Buatlah kalau dah rasa pengisar tu dah tak tajam lagi.

Jangan lak memandai-mandai letak air sekali pula.Kemudian nak lagi best letak aiskrim dengan air berperisa pula.Haru tu...tu dah jadi ais blended..he he he...

Cubalah.Tak cuba mana tau.Dah cuba baru percaya kan?

Pesanan:Biasa dah kisar oren, kemudian letak ais batu letak gula dan sedikit air...sedap juice orange lah jadinya....

3 comments:

  1. @Zaidah...terus je ke dapur buat...he he he
    @nuf4u..ha ha ha cubalah...

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...