Tuesday, June 23, 2015

Sotong Masak Kunyit

Bulan puasa ni apa yang tak sedap di tekak?Semuanya terliur nak makan kan.Lagi-lagi kalau ke bazar Ramadan.Hmm kalau bawa duit banyak...banyak jugalah habisnya..ye tak?

Macam biasalah surirumah hari-hari fikir nak masak apa untuk juadah berbuka kan.

Saya buka peti ais ada sotong.Teringin pula nak makan sotong.Dah lama tak makan makanan laut ni gara-gara orang kat rumah ni ada sakit gout.uishh..udang sotong ni memang ubat dialah.Kalau makan mulalah terasa sakit kat kaki.Cubalah kalau tak serik..hahaha


Sotong Masak Kunyit

Sotong di potong kecil
Gaul garam dannkunyit.Goreng hingga airnya kering.Angkatkan dulu.
Dalam kuali goreng bawng besar,bawang putih,halia,cili merah yang telah dihiris.Masukkan sos tiram,kicap manis.Masukkan balik sotong tadi.Daun ketumbar dan tomato biji.Goreng sebati.Siap untuk dihidangkan.Senang je kan.

Ni pun anak dara saya yang tolong masakkan.Kalau budak umur 16 tahun boleh..takkan kita tak bolehkan..

Pesanan:Puasa-puasa ni kena rajin google resepi.

6 comments:

  1. Bulan puasa ni., masak apa pun sedap... :)

    ReplyDelete
  2. Kak sya jd mangsa penipuan gak ni,tak tau nk wt cmne adua ttpn harap dpt tlg,ni wassap saya 0128266078

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. Sedap sedap sedap... simple tapi menyelerakan.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...