Saturday, July 05, 2014

Pesanan Terakhir Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini

Penyanyi kesayangan ramai Datuk Sharifah Aini meninggal dunia dalam usianya 61 tahun.Hari ini ajalnya telah tiba,masa kita tidak tahu lagi.Meninggal di bulan yang mulia bulan Ramadhan.7 Ramadhan 1435.

Innalillahiwainnailaihirajiun.Dari Allah kita datang kepadaNya jua kita kembali.

Pesanannya:

"Setiap dari kita tidak tahu bila kita akan dijemput olehNYA...Jika ditakdirkan ALLAH, sampai masanya untuk saya pulang ke RahmatuLLAH, jika ditakdirkan ujian yang ALLAH berikan ini berakhir dengan saya keluar sebagai jenazah...dengan hati yang damai, saya tenang dan REDHA dengan apa yang telah ditetapkan. Doakan saya berakhir dalam KHUSNUL KHOTIMAH. Sesuatu yang saya ingin anda, keluarga FB saya tahu ialah...saya TERAMAT SAYAAAAAAAAAAAAAAANGKAN ANDA SEMUA...saya sangat menghargai segala kasih sayang, ingatan, doa dan budi baik yang telah anda curahkan kepada saya selama ini. Doakanlah kesejahteraan saya, sedekahkanlah Al-Fatihah, ingatlah saya dalam setiap DOA anda. In Shaa ALLAH, kita semua akan menjadi keluarga semula di JANNAH!Satu pesanan saya, seandainya saya sudah tiada...gunakanlah FB ini kearah kebaikkan...untuk menjaga Silaturrahim...untuk saling menasihati...bukan untuk mengumpat...menabur fitnah...dan segala perbuatan yang sia-sia dan mendatangkan dosa. Kasihanilah diri anda sendiri.Begitu pantas masa berlalu...45 tahun saya bergelar anak seni.......terlalu banyak kenangan, terlalu banyak pengalaman...pahit dan manis...begitu ramai yang telah membesar dengan lagu-lagu saya... namun yang pasti, perjalanan panjang penuh berwarni-warni yang telah saya lalui ini tidak akan terjadi tanpa kehadiran anda, peminat-peminat yang sentiasa memberi sokongan tidak pernah berbelah-bagi selama keberadaan saya dalam dunia seni. Anda adalah pembakar semangat, pendorong untuk saya untuk terus bertahan. Tanpa anda siapalah saya. Ketahuilah, sedari mula saya melangkahkan kaki dalam dunia seni sehingga ke hari ini, niat saya tidak pernah berubah, ikhlas untuk menggunakan anugerah suara yang telah dikurniakan ALLAH ini dengan sebaik mungkin. Always remember that I sing with LOVE! Walau apapun yang berlaku, saya ingin anda tahu yang saya teramat hargai kehadiran, kasih sayang dan sokongan anda selama ini. Segala kebaikkan anda tidak akan pernah luput dari ingatan, dan akan saya bawa hingga ke akhir hayat.Doakan kesejahteraan saya dunia dan akhirat sebagaimana saya sentiasa mendoakan kebaikkan dan kesejahteraan buat semua keluarga dan peminat-peminat saya di sini. In Shaa Allah, jika dipanjangkan usia dan diizinkankan Allah, kita akan berjumpa lagi.Salam Santun Erat Silaturahim Wa Ukhuwah Fillah & Salam Teramat Sayang Untuk Adik-Adik Kak Pah dan Semua Anak-Anak Ummie Sharifah yang dikasihi di FB ini."

Dia sudah bersedia....kita bagaimana?....Semoga Allah ampunkan segala dosanya dan ditempatkan rohnya di kalangan orang-orang beriman.Amin!

Pesanan:Muhasabah diri apabila mendengar kematian.

6 comments:

 1. Yg pasti kita akan menyusul. Beliau setiap kali sakit berkali-kali mengatakan bersedia utk mati. Sayu hati kan. Tapi beruntung punya satu anak yg soleh dan anak-anak angkat hafiz/hafazah...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beruntungnya datuk Sharifah Aini berjaya mendidik anaknya menjadi anak soleh yang menguruskan jenazah ibunya hingga liang lahad

   Delete
 2. Innalililaah...al fatihah untuk arwah..
  Semoga tenang di sana..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dia sudah bersedia...kita tak pasti lagi bagaimana pengakhirannya...berdoalah semoga kita dimatikan dalam Islam..

   Delete
 3. bertuah sebenarnya bagi org yg tahu saat kematiannya . dpt prepare awal ... semoga beliau tenang disana ... aaamin .

  ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...