Wednesday, January 30, 2013

Terubuk Goreng-Mengancam!


Sedap dimakan bersama nasi putih panas-panas.Sudah cukup masin,tidak perlu kicap.Makan  sehingga tidak sedar nasi bertambah.Jadi awas untuk mereka yang berdiet.

Saya goreng garing dulu ikan.Kemudian ketepikan.Barulah digoreng bawang-bawang dan cili merah atau cili api.Kemudian satukan digaulkan sebati.Fuh!!! Terangkat.Ikan terubuk sederhana besar ni kurang sedikit tulangnya berbanding terubuk yang besar.

Cubalah!

Pesanan:Beli banyak-banyak buat stok jika tiada selera makan.

18 comments:

  1. lauk macam ni yang buka selera kita...sedapnya

    ReplyDelete
  2. kakaaaakkkk huhuhu

    lama saya tak dtg sini.terubuk?saya kenal ikan terubuk masin je kak.sedapnyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. adikkk...huhuhu

      memang ikan terubuk tu masin....ikan terubuk masin namanya...hehehehe...memang sedappp...

      Delete
  3. aiyarrkkk tak berani makan terubuk...byk tulang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni tulangnya kasar...tak halus sangat...boleh makan...cubalah dulu munna..

      Delete
  4. ermm nisah setuju dengan akak..
    dapat makan ni.. makan bertambah..
    pastu buat skit sambal belacan.. wahhhh
    berpinggan2 nisah tambah hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia...tambah sambal belacan...betul2 terangkat!

      Delete
  5. yang ini mmg sedap lah. KA mesti letak cili api baru terangkat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buh cili api yang sedapnya.tapi saya buh cili merah je...

      Delete
  6. kak asyik terubuk goreng je?

    hari ni masak la terubuk lemak cili api plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas nak masak...boleh?goreng je dik senang cerita..

      Delete
  7. ehem arini pun mama makan terubuk masin..aritu my SIL ke sarawak.. :)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen jika ada...komen anda tetap akan dibaca walaupun tidak dibalas.Senyum selalu.