Sedap dimakan bersama nasi putih panas-panas.Sudah cukup masin,tidak perlu kicap.Makan sehingga tidak sedar nasi bertambah.Jadi awas untuk mereka yang berdiet.
Saya goreng garing dulu ikan.Kemudian ketepikan.Barulah digoreng bawang-bawang dan cili merah atau cili api.Kemudian satukan digaulkan sebati.Fuh!!! Terangkat.Ikan terubuk sederhana besar ni kurang sedikit tulangnya berbanding terubuk yang besar.
Cubalah!
Pesanan:Beli banyak-banyak buat stok jika tiada selera makan.
lauk macam ni yang buka selera kita...sedapnya
ReplyDeletebetul kan....
Deletetelan air liur...gulppp
ReplyDeletetelan je lah...hehehe
Deletekakaaaakkkk huhuhu
ReplyDeletelama saya tak dtg sini.terubuk?saya kenal ikan terubuk masin je kak.sedapnyeeee
adikkk...huhuhu
Deletememang ikan terubuk tu masin....ikan terubuk masin namanya...hehehehe...memang sedappp...
aiyarrkkk tak berani makan terubuk...byk tulang..
ReplyDeleteyang ni tulangnya kasar...tak halus sangat...boleh makan...cubalah dulu munna..
Deleteermm nisah setuju dengan akak..
ReplyDeletedapat makan ni.. makan bertambah..
pastu buat skit sambal belacan.. wahhhh
berpinggan2 nisah tambah hehhe
tu dia...tambah sambal belacan...betul2 terangkat!
Deleteyang ini mmg sedap lah. KA mesti letak cili api baru terangkat hehehe
ReplyDeletebuh cili api yang sedapnya.tapi saya buh cili merah je...
Deletefeberet Bapak jugak ni :)
ReplyDeletebetul ye bapak..
Deletekak asyik terubuk goreng je?
ReplyDeletehari ni masak la terubuk lemak cili api plak
malas nak masak...boleh?goreng je dik senang cerita..
Deleteehem arini pun mama makan terubuk masin..aritu my SIL ke sarawak.. :)
ReplyDeletesedap kan mama
Delete