CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, January 02, 2013

Musim Hujan Putu Halba Menjelma



Diperbuat dari parutan ubi kayu di isi gula melaka intinya dan dimakan dengan kelapa.Panas-panas memang sedap!Tapi saya hanya dapatinya di Kelantan.Lebih-lebih lagi musim hujan dan musim bah.

Pesanan:Putu piring juga idaman dihati...Sudah buka sekolah saya mungkin sangat sibuk,mungkin tak sempat update entry....tolonglah jangan lupa singgah yeeeee...tq...tq...tq...

20 comments:

  1. Ada letak halba ke dalam putu ni?

    ReplyDelete
  2. Kakak pun sibuk juga sejak minggu lepas. Tapi jenguk jugalah blog dan kawan-kawan...

    Selamt tahun baru dari kakak.

    ReplyDelete
  3. lain betul putunya...mmg sedap ni...
    selamat tahun baru.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekak orang luar lain sikit...sedap putu piring lagi

      Delete
  4. Makanan pelik2 dan manis memang banyak kat sana, kan...? Tapi saya kurang suka makan kuih yang manis2 ni.. Gigi tak tahan, ngilu je..

    Pestaim dengar nama putu halba... Takde lak sebut letak halba dalam entry... hehe.. Saya lebih suka putu bambu.. Dah lama tak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoii...saya pun suka putu bambu....pasar mlm esok kena beli ni...huhuhu

      Delete
  5. Walaupun saya org kelantan tapi tak pernah try. Nak try satu hari nanti if blk kampung

    ReplyDelete
  6. Putu yang saya biasa makan warna putih rasanya. Tapi, putu yang dalam gambar ni nampak lagi awesome! :)

    ReplyDelete
  7. Amboi..sibuknya ida..akak pun sama jg sbnrnya, almaklum varu2 huka sklh ni..
    Putu piring ada je jual kat Kuantan ni ida..akak pun suka:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi kak...sibuk lagi akak ye...sampai ejaan pun dah ke laut mana bunyinya...he he he...
      Sedap putu piring kak...

      Delete
  8. aku baru tau nih mkanan putu halba :D

    Jasa SEO

    ReplyDelete

Sudi2 lah meninggalkan sebarang komen atau pandangan untuk entry ini.

Komen @ pandangan anda amat saya hargai.

Terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...